A.J. Den Breejen en Zonen de specialist
Voor stralen, staalstralen en staalconservering
IMG_0888

Smit Waalhaven

Compleet stralen en coaten, zowel boven als onder de waterlijn

IMG_0686

Anna Elisabeth

IMG_0344

Sleepboot MRD Navigator

Corina na behandeling

m/s Corina

M/s Corina 01-2019

Duwbak Main

Duwbak Main
 

Bram 2

Tervant 159 (voorheen m/s Bram)

Scroll naar de content
Staalconservering

Staalconservering door A.J. den Breejen

Wilt u uw boot beschermen tegen roest en corrosie? Laat uw boot dan na het straalwerk behandelen met staalconservering door A.J. den Breejen. Bij staalconservering maken we gebruik van high solid epoxy‘s. Deze epoxy’s zijn aangepast en beter toepasbaar op de ondergrond van boten en zijn flexibel.

Hoe neem ik een hechtingsproef af?

Als we ons bezighouden met staalconservering is het belangrijk dat we kijken naar de overschilderbaarheid. High solid epoxy’s zijn flexibel en beter toepasbaar op schepen waar meerdere dunnere laagdiktes van verf zijn aangebracht. Het dient als een goede ondergrond waarover u als klant kunt afschilderen. Om een degelijke hechting te garanderen moet er een hechtingsproef worden afgenomen. Wij kunnen dit voor u doen, maar u kunt dit simpel zelf doen. U neemt ca. 1m2 oppervlak wat representatief is voor het geheel en u brengt de coating aan die u wenst te gebruiken. U kunt dan ook een verschil maken in de voorbehandeling (wel/niet schuren, reinigen etc.). Als het voldoende is uitgehard kunt u met een goed plakkende tape de hechting testen van de onderlinge lagen.

Waarom kiezen voor een staalconservering met een hardere primerlaag?

Als het gaat om staalconservering in scheepsruimen geven we de voorkeur aan een harde slijtlaag als primer en een overschilderbare proxy als tweede laag. Door de harde primerlaag heeft het een hoge slijtweerstand en is het makkelijk bij te werken. Wordt een scheepsruim extreem belast dan zal als tweede laag een harde slijtlaag worden gekozen die veelal in een hoge laagdikte moet worden aangebracht. Het nadeel is dat een eindlaag zonder goed schuren niet overschilderbaar is.

Neem contact met ons op voor staalconservering

A.J den Breejen is een modern bedrijf dat gebruik maakt van de nieuwste technieken. Wij beschikken over de benodigde middelen om uw schip een goede onderhoudsbeurt te geven of uw boot te behandelen met de meest geschikte staalconservering.

Wilt u dat we staalconservering toepassen op uw boot? Maak dan een afspraak met ons. U kunt ons bereiken op 078-6164517 of stuur een email naar info@overdektstralen.nl of breejen9@planet.nl.

A.J. Den Breejen en Zonen logo
A.J. Den Breejen en Zonen